A/S Gunnar Haagensen har i årtier rådgivet om implementering og opsætning af læbetætninger til roterende udstyr.

radiale-laebetaetninger

Vores læbetætning-designs adskiller sig ganske meget fra en traditionel radial akseltætning. Således er membranen ikke vulkaniseret på tætningens metalelementer eller aktiveret via en traditionel fjederkonfiguration.

Dette giver i en mere fleksibel bevægelse af membranen og en optimeret støtte af tætningslæben, der samlet giver en forbedret tætningseffekt. Derfor har læbetætninger en lang levetid og fører ikke til tæring af akslen under drift.

Resultatet er en betydelig reduktion af slitage på de rustfri stålaksler, der normalt benyttes ved applikationer til fødevareproduktion. Som følge af den optimerede støtte af tætningsmembranen kan VR tætne mod høje tryk. Således kan standardserien klare tryk op til 15 bar.

Egnet til fødevarekontakt

Som en del af vores program af læbetætninger tilbyder A/S Gunnar Haagensen flere profiler, som er egnede til kontakt med fødevarer. Afhængig af den enkelte applikation, montage og tætningsorientering leverer vi single-lip eller twin-lip tætnings-typer. Vi tilbyder også et bredere udvalg af standard læbetætninger til brug ved gængse industrielle applikationer uden for fødevareindustrien.

Radiale læbetætninger

 

 

 

 

 

 

 

Til vores udvalg af radiale læbetætninger tilbydes adskillige elastomerer, som er egnede til direkte kontakt med fødevarer. Vores elastomertyper er produceret i henhold til EC 1935:2004 såvel som FDA CRF 21§177.2600, og de leveres med komplet sporbarhed og batchstyring.

Kontakt os endelig for mere information og for at se, om vores læbetætninger kan løse netop jeres problemstilling.

Læs her for mere information om vores radiale tætninger til fødevareapplikationer.

https://www.haagensenseals.com/wp-content/uploads/2016/03/VR_taetninger_og_foedevarer.pdf

Læs her for vores teknisk manual

https://www.haagensenseals.com/wp-content/uploads/2016/12/Lipseals.pdf

 

I vores videopræsentation kan man se, hvordan en udskiftning af en normal olietætningsring med vores læbetætning stopper en lækage uden reparation af akslen. Se minuttal 3:20.