Hos A/S Gunnar Haagensen har vi stort fokus på at understøtte vores kunder bedst muligt i produktudviklingsprocessen.

Prototyper og produktudvikling gennem 3D printEn essentiel del af denne proces består af fremstilling og test af prototyper.

Da leveringstid og omkostninger er afgørende ved produktudvikling, tilbyder vi således allerede i dag 3D-printede emner som en del af vores Rapid prototyping program. Under kategorien Additive Manufacturing repræsenterer 3D printning en teknologi hvor tredimensionale objekter produceres ved at bygge emner op lag på lag. 

3D-printning gør det muligt at fremstille komplekse geometrier på kort tid og uden supplerende værktøjer som f.eks. støbeværktøjer. 

Næsten alle termoplastiske materialer kan bruges til 3D-printning og vores materialeudvalg vokser kontinuerligt.

Vores mest anvendte materialer er ABS (Akrylonitril-Butadien-Styren), PLA (PolyLacticAcid), PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol) og termoplastisk gummi (TPE). 

Især 3D-printning af elastiske materialer der f.eks. kan anvendes som tætningsprototyper stiller høje krav til print-indstillingerne og selve 3D-printeren.

I løbet af de seneste år har vi hos A/S Gunnar Haagensen optimeret både – soft- og hardwaren – for at kunne tilbyde vores kunder sådanne realistiske prototyper i rubber-like materials.