Vi kender alle O-ringe fra vores hverdag, når f.eks. kaffemaskinen er utæt, eller når vandhanen drypper, og den lige skal O-ringe
spændes ekstra hårdt i håb om at gøre den tæt. 

Hos Gunnar Haagensen har vi i snart 100 år drevet virksomhed og har i de seneste mange årtier beskæftiget os med tætninger og pakninger i alle sorter, herunder også O-ringe i mange forskellige udgaver. 

Siden Charles Goodyear i 1844 patenterede brugen af gummi, som de fleste måske mest af alt forbinder med en O-ring eller en flad pakning, har vi her hos Gunnar Haagensen specialiseret os i rådgivning om tætningsmaterialer. Vi rådgiver i valg og anvendelse af tætningsmaterialer og i særdeleshed om, hvorvidt materialerne lever op til de tekniske krav, en given konstruktion behøver. 

Goodyear fremviste de første gummityper, og i dag findes der rigtigt mange forskellige måder at sætte et gummimateriale sammen på. De mest kendte er nok Nitril, EPDM, FKM (bedre kendt under navnet viton™), silikone, neopren og HNBR. De fås også i forskellige hårdheder, størrelser og mange forskellige godkendelser (blandt andet til fødevare-, Pharma- og offshore-industrien).

Gummi har en formidabel evne til at kunne strækkes og finde tilbage til sin oprindelige form, og gummi kan indpasses i de mest kringlede O-ringe kompressionpositioner, når man skal montere den. 

 For at O-ringen skal leve op til sit allerbedste og de krav, du forventer, skal nogle af de væsentligste parametre, såsom temperatur, medie, UV-belastning, tryk og ikke mindst de fysiske mål, som O-ringen eller pakningen skal indpasses i, nøje overvejes. 

Hos Gunnar Haagensen kan vi hurtigt – i samarbejde med jer – finde den bedste løsning og få jeres standard eller kundespecifikke O-ringe leveret.

Vores O-rings-manual er et godt og nyttigt værktøj for alle indkøbere og konstruktører. Måltabellen omfatter et stort antal O-ringe, som normalt O-ringe tværsnitlagerføres, og som hører til standard-sortimentet.

Herudover lagerføres et stort antal specialdimensioner. Du finder manualen O RINGE MANUAL Her.

Fokus på dit produkt

Hos Gunnar Haagensen sidder fire ingeniører klar til at rådgive dig om netop dette. Ingen opgave er for stor eller for lille. Vi kan lave kundespecifikke løsninger – også til mindre bestillinger.

A/S Gunnar Haagensen – En sikker samarbejdspartner