Million-investering giver opmærksomhed

Her er du://Million-investering giver opmærksomhed

Pakningsspecialisten Gunnar Haagensen investerer millioner i automatiseret lager, kvalitetskontrol og ny digital strategi. I sidste uge lagde Erhvervsstyrelsen vejen forbi virksomheden for at blive inspireret

A/S Gunnar Haagensen

Det nye lagertårn i otte meters højde med tre robotter bliver studeret af de ansatte i Erhvervsstyrelsen. Foto: LH

Erhvervsstyrelsen besøger A/S Gunnar Haagensen

Kontur skærebordene er centrale for pakningsspecialisten Gunnar Haagensen. Efter millioninvesteringen i lager og digitalisering vil der komme et langt bedre flow gennem hele virksomheden. Foto: LH

A/S Gunnar Haagensen

Delegationen fra Erhvervsstyrelsen ankommer til Gunnar Haagensen i Allerød, hvor interessen fra myndighedernes side vækker glæde. Foto: LH

Hent PDF af artiklen

Jernindustrien oktober 2018

Af Simon Dinsen Hansen

INVESTERING: Man behøver ikke være Lego eller Novo Nordisk for at være i stand til at inspirere myndighederne.

Det kan direktør Lasse Haagensen fra tætnings og pakningsspecialisten Gunnar Haagensen A/S i Allerød skrive under på. Virksomheden havde i sidste uge besøg af en bus med 19 ansatte fra Erhvervsstyrelsen, der lagde vejen forbi Gunnar Haagensen for at samle input til, hvordan de offentlige myndigheder kan støtte bedre op om virksomheder, der automatiserer og digitaliserer.

– Det var fedt at mærke engagement fra en offentlig instans, og besøget gik over al forventning, siger Lasse Haagensen, som havde masser at vise frem for gæsterne.

Et automatiseret lager

Gunnar Haagensen har nemlig over en tre-årig periode investeret et større millionbeløb i nyt lagertårn i otte meters højde med tre robotter. Derudover er der investeret i nyt kvalitetsrum, IT-sikkerhed samt en kortlægning af virksomhedens processer. Tilbage i 2014 blev der ligeledes investeret i skærebord nummer to hos Gunnar Haagensen.

– Besøget foregik som en tre trins raket, hvor Erhvervsstyrelsen så de nye lagertårne og fik en introduktion til vores kvalitetsrum plus kontur skærebordene, siger Lasse Haagensen, som ikke ønsker at melde ud, hvor mange millioner, virksomheden har investeret.

Men han har derimod intet imod at sige, at processen har været omfattende. Blandt andet er 25.000 varenumre blevet tastet ind og kanaliseret over i det automatiserede lager.

– Det tager lang tid, fordi vi gør det grundigt, men investeringen har været nødvendig. Det her gør, at vi kan blive i vores lokaler, og at vi får bedre struktur omkring vores processer. Eksempelvis har vi fordoblet lagerkapaciteten, og vi kommer ud på den anden side med en virksomhed, hvor det bliver meget nemmere at sætte nye ansatte ind i vores processer, forklarer Lasse Haagensen.

Styrelsen: Fokusområde Fra Erhvervsstyrelsen ly-der der også positive toner efter besøget hus Gunnar Haagensen.

-Vi er glade for, at Lasse og hans medarbejdere i Gunnar Haagensen ville vise os rundt i deres virksomhed og fortælle om, hvordan de har kastet sig ud i at digitalisere og automatisere deres forretning ved at investere i ny teknologi, og hvordan de har opnået en række fordele ved at gøre det. Det er et fokusområde for Erhvervsstyrelsen, at små og mellemstore virksomheder i Danmark har de bedst mulige rammer for at udnytte potentialerne i digitalisering og automatisering, siger Lars Bønløkke Lé, kontorchef i Erhvervsstyrelsen.

Målet med besøget var at indhente viden.

– Det er derfor vigtigt for os, at vi løbende kommer ud og snakker med virksomhederne, så vi hele tiden er skarpe på, hvordan vi bedst muligt hjælper dem. Besøget giver os en masse inspiration til vores videre arbejde, siger kontorchefen.

Reception 31. maj

Ansatte kommer der løbende flere af hos Gunnar Haagensen. I dag er der 17 ansatte i Allerød-virksomheden. Den 31. maj vises det ”nye” Gunnar Haagensen frem ved en reception for kunder, samarbejdspartnere, familie og venner.

Link til Jernindustrien.dk: https://www.jernindustri.dk

2018-11-03T17:25:04+00:00