Vores O-ringe manual er et godt og nyttigt stykke værktøj for alle indkøbere og konstruktører. Måltabellen omfatter et stort antal O-ringe, som normalt lagerføres og som hører til standard-sortimentet. Herudover lagerføres et stort antal specialdimensioner.

O-ringe

Standard O-ringe er fremstillet efter normerne DIN 3771 og ISO 3601/1. Hvis det måtte ønskes, kan vi imidlertid også levere O- ringe efter andre eksisterende normer:

NORM

  • AS 568A – USA
  • BS 1806 – England
  • SMS 1586 – Sverige
  • AFNOR 47501 – Frankrig
  • JIS B2401 – Japan

Desuden kan vi på forespørgsel levere O-ringe efter ikke standardiserede dimensioner. Vi står selvfølgelig gerne til rådighed med at løse netop deres opgaver.

O-ringe er dobbeltvirkende tætningselementer. De tryk- kræfter, som opnås ved selve indbygningen, sørger for den nødvendige begyndelses-tæthed.

Mediets tryk deformerer O-ringsmassen og O-ringene presses med stor kraft (afhængigt af tryk og medium) mod tætningsfladen. I tilfælde af for højt medietryk i for- hold til elastomerhårdheden og/eller en for stor tætnings- spalte mellem de elementer, der skal tætnes mellem, er der risiko for såkaldt spalteekstrusion. Følgen heraf er, at O-ringen ødelægges.

Manualen finder du på O-ringe produkt siden