KOENIG EXPANDER®

KOENIG EXPANDER®

Med over tre milliarder dele installeret og en fejlrate på under 1 del pr. million (PPM) kendes SFC KOENIG® verden over for dets pålidelighed og dets sikre og effektive tætning inden for flowkontrol. De lækagesikre propper kan modstå tryk op til 500 bar og har gennem de sidste 80 år bevist deres effektivitet.

KOENIG EXPANDER® tilbyder let installation til en række applikationer og konfigurationer og er branchens førende teknologi til lukning af borede huller.

Hvor bruges propperne?

KOENIG EXPANDER® bruges typisk til flowkontrol inden for hydraulik, automobil- og flyindustrien. De har blandt andet været med til at løse komplicerede konstruktioner inden for ABS-bremsestyringssystemer, kontrolsystemer til hjulophæng, brændstofindsprøjtningssystemer m.m.

Push og Pull-type EXPANDER 

Der findes to slags KOENIG EXPANDER®. Der er en ‘push style’ og en ‘pull style’. Forskellen på de to afhænger for det meste af installationsmetoden.

 

KOENIG EXPANDER®

Push style-typen (MB) kræver, at hullet i metallet er boret med en modboring. Proppen placeres i hullet op til modboringen, og derefter presses en kugle ind i en siddende skal. Det får de savtakkede riller til at udvide sig ind i basismaterialet, og der skabes en tæt metal-til-metal-tætning.

 

 

 

Koenig Expander - sealing plugs

Pull style-typen (SK) kan monteres direkte i det borede hul uden yderligere bearbejdning. Den består af et hylster og en konisk mandrel, der bliver trukket an af et trykluftværktøj. Herved udvider konussen hylsteret, og mandrellen knækkes af ved korrekt antrækskraft.

 

 

 

Vigtigt med rådgivning

Ved installation af KOENIG EXPANDERE står vi altid til rådighed med rådgivning og har gjort dette siden 1972. Torben Lund er KOENIG EXPANDER®specialist på området og kan med sine 35 års erfaring tilbyde kvalificeret rådgivning omkring installation af netop sådanne produkter.

 

 

 

 

 

Koenig Expander - sealing plugs

 

 

 

 

 

Se mere om hvordan KOENIG EXPANDER fungerer her: 

https://www.haagensenseals.com/produkter/koenig-expander/